Pita od jabuka predstavlja jedinstvenu poslasticu koja se na različite načine priprema svuda u svetu.

Ovog puta predlažemo vam da probate modifikovanu verziju tradicionalne „američke pite”, izmenjenu tek toliko da se još više zaljubite u nju. Prošle nedelje imali ste priliku da pročitate ovaj recept u nešto drugačijem izdanju, a ako vam se dopalo, pratite i večeras avanture devojke sa Dorćola i njene nove začinjene seksi priče.
SASTOJCI:
- 500 g lisnatog testa
- 2 kašičice cimeta
- 200 g šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 6 većih jabuka
- 3 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1/8 kašičice klinčića
PRIPREMA:
Lisnato testo razvaljajte i položite u pleh koji ste prethodno namastili. Jabuke ogulite, narendajte i pomešajte sa šećerom, limunovim sokom, začinima, krupnije mlevenim orasima i brašnom. Dobijeni fil sipajte u pleh sa testom i lepo rasporedite. Prekrijte pitu ostatkom testa i stavite je da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.

